Ulike yogaformer 

Vinyasa yoga (er rett og slett YOGA :)
Denne yogaformen kjennetegnes ved at det er flytende overganger mellom stillinger /asanas. Alt gjøres sammen med bevissthet rundt pusten. Vi beveger oss steg for steg, sekvens for sekvens - sammen med pusten - dypere inn i kroppen og sinnet. Timene har ulik tematikk og tempo. Alt fra det helt rolige og myke, til mer kraftfullt og dynamisk. Vi søker å balansere nervesystemet, kropp og sinn. Alle stillinger har variasjoner slik at det passer alle kropper. Vi har musikk i bakgrunn, og timen avsluttes alltid med savasana/avspenning. Denne timen har vi som nybegynner/for alle og for litt øvet/øvet. Noe for alle :)
 
PS: Morgen-yogaen er også basert på Vinyasa yoga, men med et ekstra fokus på å vekke kroppen, mykne opp etter natten og bevege hele oss.
 
Yin yoga (Bente og Anette)
Denne formen er en rolig, terapeutisk yogastil som først og fremst er for skjelett, bindevev og mot spenninger i kroppen. Stresse ned, og gi kroppen tid og rom til å gi slipp på indre spenninger samt gi ledd positivt stress slik at det styrkes. Vi holder hver stilling i  3-5 minutter, med ca 20% utfordring. Yin skal aldri være vondt eller anstrengende. Passer alle, og alle bør ta seg tid til dette... Ta gjerne med eget teppe, øyepute og evt stropp.

Morgenflyt - mobilitet & styrke

Effektiv og skånsom trening med mobilitet og styrke i fokus. Vi har yoga som base, men jeg tar med meg elementer fra pilates og funksjonell styrke. 

LYT - yoga med Stine Skjerdal
LYT-yoga er utviklet av PT, fysioterapeut og yogi Lara Heimann. Metoden maksimerer bevegelses funksjon i et moderne livet. LYT klasser er designet for å oppmuntre optimal kommunikasjon mellom hjernen og kroppen. Med fokus på kjernemuskulatur og bruk av hele kroppen oppnår man bærekraftig styrke og forsterker gode bevegelsesvaner som støtter en i alle livets faser.

Stine er innflyttet nittedøl med 600 timer yoga teacher training. For henne er yoga et fristed, et sted hun prioriterer seg selv i en ellers travel hverdag som tobarnsmamma og fulltidsjobb. Stine mener utfordringer man møter på matten kan hjelpe oss å finne fysisk og psykisk klarhet. Når vi bor i en sterk og smidig kropp oppdager vi at vi tåler mer, orker mer og vil mer. Alt henger sammen.


Ashtanga yoga (Bente) * 5 ukers kurs og inkludert i medlemskap
Denne yogaformen er dymanisk yoga som består av satte serier skapt av Sri K. Pattabhi Jois rundt 1948 i Mysore, India. Posisjoner holdes i ca 3-5 pust, før det går over til neste. Hver bevegelse er sammen med pusten. Over tid bygges kraft, smidighet og klarhet, og det repetitative inviterer til meditasjon. Dette er en kraftfull og nydelig yogaform som passer deg som vil bygge styrke og smidighet fysisk og psykisk. Bente Bjor, designer og yogalærer (Utdannelse fra Puro yoga og Alexander Medin) guider deg trygt i denne yogaformen.
 
Myk & Mindful Yoga
Dette er også en terapeutisk yogatilnærming hvor vi har fokus på å stresse ned, roe/balansere nervesystemet vårt, mykne og lande. Dette anbefales på det sterkeste til alle. Det er helt rolig tempo og det meste er sittende og liggende. Har du stress i livet ditt? Da bør du prøve - perfekt supplement til all trening og for mental helse
 
Yang & Yin yoga
I denne supre komboen har vi fokus på varme og kraft - før vi roer, kjølner og lander i Yin. En enkel og aktiv flyt i første halvdel av økten og deretter avspenning i Yin -biten.
Herlig kombinasjon å få med seg (passer alle)
 
Yoga for Barn og Ungdom
Med utgangspunkt i Vinyasa yoga, tilpasses øktene for å passe til aldersgruppen. I år har vi kurs på 5 ganger som dukker opp i aldersgruppe: 7-8 år, 9-12 år og 13 år +.
Første runde for 9 år og opp er uke 35 - 39 (lokaler på stasjonen) og for 7-8 åringene fra uke 41-45 I Skolebakken. Påmelding pr mail: [email protected] (kr 750)
 
Yoga for senior / og med krakk
For deg som ønsker en skånsom og rolig aktivitet, hvor du får brukt hele deg.Vi jobber med pust og avspenning, roe tankestøy, mobilitet og balanse. Alle kropper kan yoga, vi må bare finne riktig vei inn. I denne økten er det også mulig å bruke krakk/ sitte eller støtte, slik at bevegelsene er tilgjengelig selv om det er noen helseutfordringer. 
Påmelding pr mail eller inne i booking.
[email protected]
Booking:
 
I tillegg kommer det også flere 5 ukers kurs som: Yoga Nybegynner / introduksjon fra uke 35 (tirsdager kl 17.30)

Yoga- Introkurs

Grundig introduksjonskurs til deg som er ny! Med individuell oppfølging... Gjør det i eget tempo, når det passer deg! Trykk her

Yoga mot stress/ YIN

 

Dette trenger alle.... Mandager kl 19-20 dedikert bindevev, fascie, ledd og nervesystemet...<3

Vinyasa Yoga

Bevegelser synkronisert med pusten... Det er helheten som er GULL