To tanker på en gang

I dag på morgenen hadde jeg et av disse helt perfekte øyeblikkene.

Egentlig var hele morgenen helt perfekt. Natta hadde vært bra , med kvalitetssøvn, våknet litt før klokka, eldstejenta sto opp av seg selv... Alt var på stell. Kalender med et kort hvor det sto: "I dag skal mamma lese første kapittel i en magisk julebok" ble tatt godt i mot, lys i vinduer, hvitt av frost ute, huset var nogenlunde rent og ryddig... Så vekket vi minsten, så han også skulle få se og åpne kalender før Ava skulle på skolen. Hun ville dele gleden med han. Og det ble dobbelt glede... WoW

Frokost... det gikk jo som smurt det også...

Så gikk minsten for å leke litt og jeg ble helt plutselig så vanvittig lei meg. Helt på gråten og fortvilet. Det kjentes helt fysisk i kroppen.
Her sitter jeg, i et varmt og koselig hus, med flott samboer, to friske barn, masse forkost og velge mellom, nydelig vær, har jobb og venner. Og samtidig er værden så helt forjæ.... Moira-leiren, vold, krig, nød, grådighet, egoisme, folk lider så grusomt over alt... Hvordan kan jeg sitte her og ha det så sinnsykt bra?

Jeg lot meg selv dukke litt ned i fortvilelsen.. og hadde det vært meg for to år siden så hadde jeg blitt der... Men en skikkelig bra greie jeg har lært, leste nylig "Factfullness" av Hans Rosling, og det er:

Det går an å tenke to tanker på en gang! Uten at det ene "utkonkurrerer" eller settes opp mot det andre.
Det ER mulig at jeg kan leve livet mitt så best mulig som jeg kan, og samtidig se, annerkjenne og prøve å gjøre mitt beste for at verden skal bli et bedre sted. Jeg hjelper faktisk ingen ved å begrave meg i fortvilelse over at jeg synes verden er helt sprø og på totalt villspor på så mange måter. Jeg må og kan faktisk gjøre så godt jeg kan. Det begynner jo faktisk med hver enkelt; og det er kun meg selv jeg kan gjøre noe med.

Så i denne adventstiden, så skal jeg kose meg med alt det fantastiske, vakre og koselige verden har å tilby og samtidig skal jeg finne flere måter jeg kan være med å gjøre verden til et litt bedre sted å være. En kalender på facebooksiden min blir det også, så jeg kan dele min glede med dere Bli med på kalender

Å det er faktisk min visjon for Rom for yoga, uansett hvor naiv eller blåøyd noen kaller meg: Jeg vil gjøre verden til et bedre sted

Ønsker deg alt godt i adventstiden, snart er det solsnu!

Namaste, Anette

Close

50% Complete

Dette var mitt første steg på veien, og jeg vet det kan hjelpe deg til å sette i gang ballen også. En god greie, avler mer gode greier! Det vet jeg.. Ta dette steget; det er aldri en mer perfekt start enn akkurat NÅ

 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail
 
What do you want to do ?
            New mail